in tweedehands shoppen

Treasure hunting // challenge; een complete outfit vinden

Omdat ik blij word van preloved vondsten én het Leger des Heils een warm hart toedraag, wijd ik maandelijks een blogpost aan m’n vondsten bij de RESHARE STORE. Reshare is een tak van het LDH dat kleding inzamelt – je weet wel die groene containers – en zij hebben een nieuw concept gestart om de mooiste tweedehands en vintage kleding aan te bieden in winkels door heel het land. 

Dit keer ging ik langs bij de RESHARE STORE in Den Haag. De mooiste (mag ik dat zeggen?) store die ik tot nu toe heb bezocht. Een hoog plafond, grote ramen, de collectie mooi uitgestald, het rook er lekker en veel ruimte tussen de rekken. Niet zo’n ‘vol’ gevoel, maar … wederom heel veel keus in deze store.

In de eerste blogpost deed ik een oproepje of iemand een keer met me mee wilde op zoek naar treasures, want ik kon natuurlijk niet elke keer een outfit voor mezelf uitzoeken. Ik ontving een berichtje van Martijn uit Rotterdam. Hij is groot fan van tweedehands kleding en maar vindt het soms best moeilijk om kleding in zijn maat te vinden. Dat leek me een mooie uitdaging voor m’n volgende bezoek dus we spraken af in Den Haag om te zoeken naar een nieuwe outfit voor Martijn. 

In de Reshare Stores waar ik tot nu toe ben geweest, is het aandeel mannenkleding iets kleiner ten opzichte van dameskleding. Mannen, waar laten jullie je kleding die je niet meer draagt? (doneer het aan het LDH ;)) Enfin, toch is het voor mannen zeker de moeite waard om ook eens een tweedehands winkel binnen te lopen. Ik vond in de store in Den Haag voor Erik-Jan een zo goed als nieuwe blouse van Filippa K en een leuk t-shirt.  

Martijn en ik gingen op ons gemak de winkel door op zoek naar kleding. Martijn vertelde: “Ik slaag vaak beter in tweedehands winkels dan in winkels met nieuw aanbod. Oudere fits lijken korter en dat is gunstig voor mijn lengte want ik ben 1.60m.” Niets was minder waar, want na een uurtje speuren en passen, hadden we een complete outfit gevonden.

De vondsten dit keer:

  • Rode sneakers;
  • Een jeans – die er nog zo goed als nieuw eruit zag – van de H&M;
  • Een basic t-shirt en een vest van Gant;
  • Ook vond Martijn nog een mooie blouse van Armedangels (van biologisch katoen) met het prijskaartje er nog aan.
    Hij was perfect qua fit maar niet helemaal Martijns kleur. Daar wist hij wel raad mee: “Ik verf ‘m gewoon donkerblauw”. Slim!
  • En voor Erik-Jan dus nog een blouse van Filippa K en leuk t-shirt.
    Ik ben zelf eigenlijk nog een beetje verbaasd hoe goed we slaagden..

Ps. Het shirtje uit Alkmaar heb ik al een keer of 10 gedragen. Geen miskoop dus, pfjieuw 🙂
Pss. Ben je al eens bij een RESHARE STORE geweest? Wat was je ervaring? Ik ben benieuwd!

Schrijf een reactie

Reactie