in fair trade kleding

kinderkleding met een goed verhaal

Regelmatig spreek ik shoppende moeders en vaders die voor hun kinderen op zoek zijn naar fair trade kleding. Ik kon ze amper verder helpen want ik kende geen merken die fair trade kinderkleding verkopen. Alleen wist ik dat Veja (sneakers) en Oliberté (suède schoenen) ook kinderschoenen verkopen. Zuivere Wol moet in mijn ogen vooral nut hebben, dus ben ik maar eens op onderzoek uit gegaan zodat ik een antwoord heb voor de zoekende ouders. Een aantal merken die ik tegenkwam bevinden zich nog flink in de geitenwollensokken-sfeer. Maar, niet getreurd: ik kwam ook hele leuke merken tegen. Bijvoorbeeld het hippe minimalistische Gray Label uit Amsterdam en de toffe prints van het Turks-Deense Wakamono. Ik heb vijf merken op een rij gezet.

Gray Label –  is een Amsterdams merk en zoals ontwerpster Emily Gray het zelf noemt: ‘organic apparel for the little minimalist’. Kleding voor baby’s en kinderen tot 8 jaar. Te koop online in de webshop van Gray Label en bij hun winkel in Amsterdam.

Wakamono –  is een jong Deens-Turks kinderkleding, met toffe prints en kleren die makkelijk zijn om in te spelen (en om te wassen), biologisch katoen en duurzaam geproduceerd in Turkije. Volgens mij nog niet te koop in Nederlandse winkels. Een beperkt aanbod is te koop online bij Supergoods, maar veel items in de webshop van Wakamono zelf.

Popupshop – Tof Deens merk dat fair producten maakt van organic stoffen. Herkenbaar door opvallende dierenprints. In veel Nederlandse winkels te koop [filter hier op Nederland voor een overzicht]. Online bij oa Kixx.

Sense Organics – Hip aanbod in baby- en kinderkleding. Dit Duitse merk is (al 18 jaar) een pionier in het fair trade produceren van kinderkleding van biologisch katoen.
Te koop online & bij Van Nature in Nijmegen.

Loud + Proud – Dit merk maakt fleurige kleding voor baby’s en peuters van organisch katoen. Veel pompers en mutsjes met kleurrijke prints. Te koop bij Van Nature, Diezijner en een groot assortiment bij  bol.com

IMPS&ELFS – Dit merk maakt mooie kinderkleding van 100% biologische katoen. Ook is het aangesloten bij MADE-BY. Dit is een not-for-prosit organisatie die bedrijven helpt   om de impact van bedrijven in hun hele keten te verbeteren.

Saar Kinderkleding – Dit is een leuke startup uit Nederland. Eigenares Sarah maakt zelf kinderkleding van biologisch katoen en verkoopt dit. Je kan haar ontwerpen zien op instagram en kleding bestellen door haar een mailtje te sturen.

Studio Jux heeft één item voor kinderen, namelijk een romper met Rockstar. Dit stamt af van een van hun slogans namelijk: ‘My Nepali tailer is a rockstar!’. Jux produceert in Nepal in een eigen fabriek.

Winkels met kinderkleding
Grey Label in Amsterdam
AnnLiz in Amsterdam
Diezijner in Groningen
Van Nature in Nijmegen
Het Groene Warenhuis in Hilversum

Volg het bord for the kids van Christine op Pinterest.

Schrijf een reactie

Reactie