in for the man

fair trade mode voor mannen

De afgelopen jaren is het aanbod fair trade mode flink gegroeid (Yeey!). Er zijn steeds meer toffe merken waarbij respect voor het milieu en voor de mensen die hun kleding maken minstens zo belangrijk zijn als de omzet die wordt behaald. Ik spreek vaak heren die ‘iets’ willen met fair trade kleding. Ze willen weten of het er is, waar ze het kunnen vinden, hoe ze hun koopgedrag kunnen verduurzamen. Vandaar deze functionele blogpost met m’n winkelstrategie en een lijst met mijn favoriete merken met mannenkleding en plekken online en offline waar je die merken kan vinden. Deze merken produceren fair trade en gebruiken zoveel mogelijk duurzame stoffen. Ze zijn bijvoorbeeld aangesloten bij de Fair Wear Foundation, gebruiken gecertificeerde stoffen, produceren dichtbij huis of werken samen met fabrieken waar eerlijk wordt gewerkt.

Mijn winkelstrategie is samengevat in de onderstaande graphic (oorspronkelijk van thenotepasser.com met een beetje van zuivere wol). Als ik iets wil kopen kijk ik eerst kritisch of ik het écht nodig heb. Zo ja, kan ik het tweedehands vinden? Als dat niet lukt dat probeer ik het item fair trade te vinden. Als dat ook niet lukt dan koop ik het item bij een merk met goede kwaliteit zodat ik in ieder geval lang met het item kan doen.

2)

Zo was ik laatst op zoek naar sneakers. Ik kon tweedehands niet de juiste kleur en maat vinden. Het fair trade merk Veja’s paste me niet goed. Ik vond de sneakers prachtig maar maat 40 was te klein en 41 veel te groot helaas. Toen heb ik Asics gekocht omdat die sneakers van goede kwaliteit zijn en goed voetbed hebben. En esthetisch kon ik er ook goed mee leven ;). Deze strategie werkt voor mij goed en wellicht heb je er iets aan. Succes!  (onder de graphic loopt de tekst door) 

Shopping Ethically.001

M’n favo winkels met toffe fair trade kleding voor heren
–  Nukuhiva in Utrecht en Amsterdam
–  Charlie & Mary in Amsterdam
SissyBoy – verkoopt Nudie & Knowledge Cotton Apparel
De Groene Knoop – Eys (Limburg)
Eigen – Apeldoorn
Het Groene Warenhuis – Hilversum
Geitenwollenwinkel – Amsterdam
Katoenfabriek – Utrecht

Thuis op bank shoppen doe je bij
GoodFibrations
De Groene knoop
Wehkamp – categorie ‘fair fashion’
Today is a good day
– Kuyichi

Op zoek naar een jeans?
Kuyichi
Nudie jeans
Mud jeans

Een compleet nieuwe outfit shoppen? Deze merken hebben (bijna) alles
(te koop in de webshops&winkels hierboven)
Knowledge Cotton Apparel
ArmedAngels
Wunderwerk
Armor Lux
– People Tree

Overhemden
Arthur & Henry

Unieke Blazers
Afriek 

Lekker warm voor de winter
Hemb Hoodlamb (ook vegan)
Langerchen
Inti Knitwear
 Granny’s Finest

Zachte comfi kleding
Alternative
Geitenwollenshirts
Yunit

I put some new shoes on
Veja’s
Timberland
– Mipacha

De mooiste sokken
Effio

Of een tas om je outfit af te maken
O My Bag

Helemaal duurzaam is oude kleding een nieuw leven inblazen. Hier kun je leuke tweedehandse kleding vinden:
United Wardrobe
Episode
50|50 store – Leger des Heils
Marktplaats
– Kringloopwinkels – Bijvoorbeeld ‘De Arm’ aan de Oude Gracht te Utrecht

Volg het bord for the man van Christine op Pinterest.

Schrijf een reactie

Reactie