in fair trade kleding

de leukste fair trade webshops – updated!

Zuivere Wol over fair trade webshops // Als ik op zoek ben naar een nieuw kledingitem dan koop ik die het liefst in een fysieke winkel. Lekker de stof voelen, de kleuren zien en alle maten tot je beschikking. Goed de keuze afwegen en precies dat items kopen waar ik echt blij van wordt, zodat het niet na 1 keer dragen onderin m’n kast beland.
Nu heb ik wel een beetje makkelijk praten want ik werk in een kledingwinkel met allerlei mooie fair trade spullen. Voor diegenen die graag online hun fairtrade outfit shoppen, heb ik de leukste webshops op een rij gezet. Koop bewust, koop zuivere wol.

Voor mannen en vrouwen:
Charlie & Mary – webshop van gelijknamige winkel en agentschap in Amsterdam. Verkopen ook toffe fair trade sneakers, zoals Veja’s.
Kuyichi – Dit Nederlandse jeansmerk weet hoe het hoort: Fair Trade & Organic. <3
De Groene Knoop – Deze winkel in Eys (Zuid-Limburg) heeft ook een hippe webshop.
Wehkamp – sinds kort heeft de Wehkamp een aparte pagina met allerlei fair trade merken. Zeker de moeite waard!
Super Goods – Deze hippe ecodesign webwinkel van onze Belgische buren heeft veel aanbod voor mannen en vrouwen. Een van m’n favoriete merken ‘Swedish Hashbeens‘ verkopen ze. Gratis verzending boven 60€ in de Benelux. 
Natur-el – Deze winkel in Rotterdam verkoopt ook veel online. Van kinderkleding tot  feestjurken, maar ook basics en ondergoed.
Two Thirds – Tof (surf)merk met mooie items van bio-katoen en productie in Europa. Dit merk zet zich in voor de schone oceanen en minimale impact van de kledingproductie.
Studio Jux – Dit toffe Nederlandse merk timmert al jaren aan de weg als fair merk met productie in Nepal. In hun kleding staat een nummertje waardoor je hun achterhalen wie je item heeft gemaakt. Onlangs hebben ze een winkel geopend in Amsterdam en de webshop is flink aangevuld met aanbod van andere brands.
Good Fibrations – leuke webshop van Jos uit Utrecht. Als je het lief vraagt mag je ook gewoon je bestelling komen passen.
Project CECE – verzameling fair fashion van allerlei webshops die je daarnaar toe door linkt.
ArmedAngels – Je spulletjes moeten wel uit Duitsland komen, maar AA heeft een fijne grote webshop met veel keus voor m/v. Sinds kort een engelse site! Betaalbare fair fashion.

Alleen dameskleding:
Take it Slow – Gaat deze zomer online met een toffe selectie aan minimalistische slow fashion.
Brand Mission – Hippe winkel in Haarlem die ook online verkoopt. Prettige site, groot aanbod en snelle levering.
Sophie Stone – Een mooie webshop met aanbod voor de ‘sophisticated’ dame. Mooie items van People Tree, Studio Jux, ArmedAngels en meer.
Geitenwollenwinkel – Toffe winkel in Amsterdam dat naast hun eigen merk met comfortabele shirts en truien ook mooie merken verkoopt als oa KowTow, People Tree en ArmedAngels.
Wat Mooi – Deze webshop ziet er een beetje ouderwets uit maar heeft een tof en groot aanbod van fair trade mode!
Joline Jolink – Deze webshop van ontwerpster Joline Jolink bevat vele mooie items, duurzaam geproduceerd en met veel oog voor detail.
Miss Green – Dit hippe Nederlandse merk verovert langzaam maar zeker de Europese organic kledingmarkt.
DuurzameKledingKopen – Deze webshop verkoopt mooie items van oa Komodo en People tree.
Wolf & Storm  – Deze webshop verkoopt vegan en biologische items van toffe merken zoals Miss Green & Royal Bamboo.
Alchemist Fashion – Eigen webshop van het Nederlandse merk Alchemist.

Schrijf een reactie

Reactie

  1. Hey Christine,
    Ik ben op zoek naar eerlijke sportkleding. Ik kan wel eea vinden, maar ben specifiek op zoek naar een ‘hardloopbroek’ zo’n soort legging zeg maar. De leggings die ik heb gevonden lijken me voor het hardlopen niet super geschikt. Misschien weet jij nog wat? 🙂
    Groetjes, Henriëtta