in merken

Wardrobe planner & nieuwe brands

Yeah! Er komen steeds meer mooie nieuwe merken & initiatieven bij, waarbij eerlijke en duurzame productie centraal staat! Tijd voor een lijstje-post met nieuwe (of die voor mij nieuw waren) tips. Bij deze merken kan de minimalist-lover haar/zijn hart ophalen.

Wardrobe Planner
Natasja tipte me de website van Anuschka Rees. Bizar hoeveel bruikbare tips en info er op deze website staat. Mijn hoogtepunt is toch wel een handige Wardrobe Planner. Een soort stappenplan die je per seizoen voor jezelf kan maken, om bewust na te denken over welke stijl je leuk vindt, wat je al hebt en welke items nog ontbreken. Handige tool om bewust te shoppen!

Shop Saar
Shop Saar is het bedrijfje van Sarah Verweij, een ondernemende en getalenteerde dame. Ze begon met het maken van babykleding en heeft ondertussen een klein maar fijne collectie online in haar shop. Organic & natuurlijk stoffen en gemaakt door Saar in Nederland.

World of Take it Slow 
Nog zo’n ondernemende dame; M’n lieve collega Laura is rocking it, met haar blog en soon to be online webshop met mooie minimalistische kleding (van oa Filippa K, Alchemist en VEJA). Houd haar in de gaten voor minimal & chic inspiratie en met veel smaak uitgezochte essentials voor je garderobe.

Jan ’n June
Tof Duits merk dat aan de weg timmert met een duurzame collectie bestaande uit veel gerecycled materiaal en Tencell. Ze produceren ‘dichtbij’ huis, namelijk in Polen.

Friday’s Project
Merk dat al even mee gaat, maar nog niet echt bekend is (of was) in Nederland. Alle kleding wordt gemaakt in Spanje en Portugal en er wordt veel gebruik gemaakt van Tencel, Organic katoen en linnen. Ook voor de portemonnee is dit merk verrassend betaalbaar (omdat ze in andere landen groot zijn en dus grote afzet hebben).

Filippa K 
En als laatste een oude bekende die zichzelf opnieuw blijft uitvinden en volledig op de duurzame tour is.

Beeld: Friday’s Project

Schrijf een reactie

Reactie