in tweedehands shoppen

Treasure hunting // it takes time

Omdat ik blij word van preloved vondsten én het Leger des Heils een toporganisatie vind, ga ik maandelijks een blogpost wijden aan m’n vondsten en tweedehands shop-ervaringen bij de RESHARE STORE. Reshare is een tak van het LDH dat kleding inzamelt – je weet wel die groene containers – en zij zijn sinds kort met een nieuw concept gestart om de mooiste tweedehands en vintage kleding aan te bieden in winkels door heel het land.

Treasurehunting
Met m’n lief ging ik laatst een dagje naar Alkmaar om de nieuwe RESHARE STORE daar te bezoeken. Nee daar hebben we niet de hele dag over gedaan, maar wel lang  – daarover later meer. In Alkmaar is sinds een maand een grote mooie nieuwe store geopend midden in de binnenstad. Bij binnenkomst voelde het gelijk vertrouwd door het herkenbare interieur, de huisstijl, grote hoeveelheid aan keus en het hing er weer tip-top netjes bij. 

Zoals ik als zei was ik samen met Erik-Jan op pad. Het leek me een goed idee om voor hem op zoek te gaan naar kleding, in plaats van voor mezelf. Ik moet jullie namelijk iets opbiechten. De kleding die ik vorige keer heb gevonden heb ik nog bijna tot niet aangehad. De broek heb ik twee keer gedragen, het oranje shirtje weggeven en het gele jasje en de witte top liggen in mijn kast te verstoffen. So much for treasurehunten en dingen kopen die je écht gaat dragen. Oeps! Dus, wie wil het gele jasje hebben? Valt als een maat M. En wie o wie de witte top? Maat S. Stuur me een berichtje dan verloot ik ze en stuur ik ze op. 

Neem de tijd
Het leuke van zoeken in tweedehands winkels, vind ik toch wel de kans op een mooie vondst voor een kleine prijs. Maar… dat kost wel tijd en soms vind je ook gewoon niets. In een vintagewinkel is er al een selectie voor je gemaakt in mooie stoffen, bijzondere items, een bepaalde stijl en waardevolle merken. Maar bij Reshare hangt alles door elkaar. Oude Kuyichi broeken, shirtjes van de Primark, een dikke katoenen blouse van Levi’s (prachtige kwaliteit), maar ook verwassen polo’s van de C&A. Mijn tip voor deze blogpost is dan ook: neem de tijd om te zoeken — en drink tussendoor een kopje koffie want in elke store staat een koffiezetapparaat. ?

We zijn al met al zo’n twee uur in de Reshare store geweest. Tussen de koffie en praatjes met het leuke personeel door, hebben we drie leuke dingen gevonden. Dit keer nog kritischer gekeken naar de draagbaarheid. Ga ik dit echt dragen? Past het bij wat ik al heb? Staat de kleur goed? Check.
De vondsten dit keer:

 • Voor Erik-Jan een donkerblauwe blouse van de H&M. Een easy iron blouse, dus dubbele winst. 
 • En voor hem ook een blauw t-shirt van de Hema. Simpel maar altijd goed, en van organic katoen. Zowel het t-shirt als de blouse heeft hij al meerdere keren aangehad, dus geen miskopen dit keer. Pfjieuw.
 • Voor mezelf kwam ik een grijze top – met origineel prijskaartje er nog aan – van de Vero Moda tegen die me qua fit en kleur perfect stond en die kon ik niet laten liggen. (In m’n volgende blogpost horen jullie of ik hem voldoende heb aangehad..) 

Ps. Ik kan natuurlijk niet elke maand een outfit voor mezelf gaan shoppen, dus wil je een keer mee treasure hunten; let me know!

Pps. Wat vind jij leuk en lastig aan tweedehands winkelen? Ik ben benieuwd!

Schrijf een reactie

Reactie

 1. Wat een leuk verhaal over de Reshare winkel van ons LdH. Ik werk zelf in een tweede kans winkel in Den Haag maar dan van het kerkgenootschap. Wij zoeken alles zelf uit en het mooiste gaat voor de verkoop. Onze winkel is 2 jaar oud en is gevestigd in het nieuwe kerkgebouw aan de Ambachtsgaarde. Nog veel koopplezier! Jos Dikhooff.

 2. Alleen-tweedehands-kledingtip nummer 1:
  Als iemand een mooi stuk aanheeft, complimenteer diegene en zeg: “Als je ermee klaar bent, wil ik hem wel”

  Alleen-tweedehands-kledingtip nummer 2:
  -Koop een maand geen kleding
  -Draag iedere dag van deze maand een andere outfit.
  -schrijf in je agenda op wat je draagt en hoeveel complimenten je ontvangt.

  Het haalt het beste uit je creatieve brein en na deze maand weet je ook welke stukken je nodig hebt.

  Alleen-tweedehands-kledingtip nummer 3:
  Neem de tijd om ieder stuk afzondelijk te bekijken. Met haast vind je geen schatten.

  Alleen-Tweedehands-kledingtip nummer 4:
  Koop geen tweedehands Primark kleding.

   • Ja!
    Een prachtige ijsvogel top en een jurk met zwaluwtjes. (Hé, ik zie ineens een thema)
    Op een jasje van een collega wacht ik nog geduldig 😉

    Ik draag al jaren alleen tweedehands. En heb sinds deze maand een gloednieuw t-shirt. Van majoor Boszhard. Gekregen bij kleding inleveren bij Reshared. Kei leuk.
    Inspirerend blog heb je!